Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Akay’dan “Temiz çevre” vurgusu

Başkan Akay’dan “Temiz çevre” vurgusu

Akay “Çöpler, ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılabilir”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Dünya Temizlik günü”nde ögrencilerle çöp topladi, içinde kirtasiye malzemesi olan bez torbalar hediye etti.

Akay ögrencilerle çöp topladi

Daha Temiz bir Seyhan” için çalismalarini sürdüren Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Dünya Temizlik Günü”nde Kasim- Sacide Ener Ortaokulu ögrencileri ve Çevrecilerle birlikte çöp toplama etkinligine katildi.

Dünya genelinde dogaya atilmis çöpleri temizlemek ve çevre kirliligi hakkinda farkindalik yaratmak amaciyla her yil 21 Eylül’de düzenlenen “Dünya Temizlik Günü”,  çöp toplama etkinligi ile Seyhan Belediyesinin öncülügünde ögrenci, çevreci ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirildi.

TEMIZ ÇEVRE IÇIN FARKINDALIK OLUSTURULDU 

Baslangiç noktasi Kasim-Sacide Ener Ortaokulu olan Çöp toplama etkinligine Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da katildi. Etkinlik öncesi okul Bahçesinde konusan Baskan Akay, etkinlikle temiz bir çevre için farkindalik olusturmak istediklerini söyledi.

AKAY “VATANDASIMIZIN ÇEVREYE DUYARLI OLMASINI BEKLIYORUZ”

Vatandaslardan çevreye duyarli olmalarini beklediklerini ifade eden Baskan Akay, “Dünya Çöp Toplama Günü nedeniyle biz de ögrenci kardeslerimiz de sembolik olarak konuya dikkat çekmek amaciyla bizzat çöp topladik. Bulundugumuz yerlerin temizligi artik baska bir sekilde de önemli. Artik insanlarin haklari var. Çevre hakki insan haklarinin en önemlilerinden bir tanesidir. Bu nedenle çevrenin temiz olmasi çok önemli hale geldi” dedi.

“ÇÖPLER AYRISTIRILIP ATILIRSA, HAM MADDE OLARAK EKONOMIK DEGER KAZANIR”

 “Aslan yatagindan belli olur” sözünü animsatan Baskan Akay söyle konustu;

“Temizlik insan yasami için önemli. Çöplerin ayristirilarak atilmasi ve bu sekilde degerlendirilmesi temizlik kadar önem arz ediyor. Organik çöp,  kâgit, sise ve metaller ayristirilarak toplanirsa her biri ham madde olarak kullanilabilir.  Böylece çöpleri ayristirip, degerlendirerek ciddi bir ekonomik kaynak saglayabiliriz.  Çünkü kâgit dedigimiz, cam dedigimiz, organik çöp dedigimiz aslinda çok önemli birer ham maddedir.

“ÇÖPTEN HAMMADDEYE DÖNÜSEN KÂGITLAR, AGAÇ KESILMESININ ÖNÜNE GEÇER”

Ayrica kâgitlari ayristirip, ham madde olarak kullandigimizda agaçlarin kesilerek ham madde olarak kullaniminin da önüne geçeriz. Agaçlari kesilmekten kurtarmamiz da bizim daha oksijeni bol bir çevrede saglikli bir sekilde yasamamiz demek. Biz, atiklarin ayristirarak toplanmasi ve degerlendirilmesi için çalisma yapiyoruz. Çok yakinda hayata geçirecegimiz sistemle, ciddi anlamda kaynaklarimizi kurtarmis olacagiz.  Dünya temizlik gününde daha yasanabilir bir Seyhan ve Daha yasanabilir bir Dünya için etkinlige katilan basta gelecegimizin teminati çocuklarimiz olmak üzere, tüm duyarli vatandaslarimiza tesekkür ediyorum.”

BASKAN AKAY, ÖGRENCI VE ÇEVRECILERLE ÇÖP TOPLADI

Daha sonra Dünya Temizlik Günü dolayisiyla çöp toplama etkinligine geçildi. Etkinlik kapsaminda çevre bilinci olusturmak amaciyla duyarli vatandaslar ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri, ögrencilerle birlikte Mavi Bulvar üzerini temizledi. Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’da ögrenci ve vatandaslarla birlikte çöp topladi.

BASKAN AKAY’DAN, ÇEVRECI ÇOCUKLARA SÜRPRIZ HEDIYE

Çöp toplama etkinligi sonrasinda Baskan Akay, etkinlige katilan ögrencilere,  içinde kirtasiye malzemesinin de bulundugu bez çanta hediye etti. Baskan Akay ayrica ögrencileri Spora tesvik etmek amaciyla basket ve futbol toplari verdi.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli